JOM

SPR

SPR
KLIK UNTUK SEMAK STATUS ANDA

Laman Web Rasmi PLKN

Laman Web Rasmi PLKN
Laman Web Rasmi PLKN

RAKAN PLKN FACEBOOK klik follow

Followers

BSKN

Monday, 30 April 2012

KAMI KELUARGA PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA MENGUCAPKAN SELAMAT HARI PEKERJA KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA


Kerja itu satu ibadah yang mulia. Walaupun badan letih dan kadangkala rasa tertekan namun itulah sebenarnya kemanisan kerja. 

Oleh kerana ini adalah kerja pilihan  yang sangat dicintai maka segala penat lelah bagaikan tak terasa. Sepanjang saat adalah detik-detik terindah yang tak ada galang ganti. 
Macam manalah orang yang kerja sambil merungut itu ya. Dahla kerja yang dibuat sangat memenat, ditambah pula dengan wajah kerut yang membirat…macammanalah tak cepat tua!!! Bekerjalah dengan gembira, serta sematkan niat ikhlas di hati. Setelah itu fikirkan sejenak, adakah kerja yang dibuat itu pilihan hati atau tidak. Ingat!yang dimaksudkan dengan pilihan hati itu bukanlah bermaksud kita perlu kerja atas dasar minat dan kegemaran kita semata, tetapi kitalah yang memilih kerja itu. Maka hendak tak nak, buat saja dengan penuh kesyukuran. 


Laksanakan dengan hati yang berbunga-bunga..InsayaAllah, pasti jadi macam KITA yang sentiasa bersemangat yang kobaran apinya menyala-nyala. Kot nak harap kerja yang kita minat, maka tak akan ada yang nak jadi tukang sapu, nak jadi agen jualan, ataupun JURULATIH, STAF, KOMANDO-KOMMANDO dan satnika kerja yang membebalkan hati. Namun sudah ini kerja yang perlu dilaksana,maka pikullah ia umpama emas berbongkah-bongkah bukannya masih bermalas-malasan justeru tanggungjawab dibakul sampahkan. 

Marilah sama-sama kita bergembira, dengan bekerja! Bekerja!! Dan bekerja......!!!


No comments:

Post a Comment

pok pet pok pet